Materialen

We hebben een zeer grote schuim voorraad ca. ca. 15.000m2 in allerlei soorten densiteiten en kleuren. Hierdoor kunnen wij u goed van dienst zijn met een groot assortiment aan platen met verschillende afmetingen.

Wij gebruiken diverse soorten schuim materialen in onze producten. De meest gangbare schuim voor inlays is PE schuim en PU schuim. Daarnaast gebruiken wij ook diverse andere schuim waaronder EVA schuim.

 

De schuimen kunnen we onderscheiden in twee categorieën. Hard- en zachtschuim. De namen doen het al vermoeden dat het hier om zacht en hard schuim gaat.

Zachtschuim is polyethyleen (PE) en polyurethaan (PU). Deze kunnen ook weer verschillen in hardheid (of liever gezegd zachtheid). Dit duiden we aan door SG (soortelijk gewicht) deze wordt bepaald door het aantal kilogram per kubieke meter. SG45 houd dus in dat dit schuim 45 kg/m3 weegt. Op onderstaande afbeelding ziet u PE schuim (links) en PU schuim (rechts) van dezelfde afmetingen met allebei 5 kilo gewicht er op, beide zijn SG45 dus wegen net zo veel. PE schuim is steviger dan PU schuim. Is sommige gevallen is een stevige schuim gewenst in andere gevallen is een zachtere schuimsoort gewenst.

Hardschuim zoals EVA schuim is stugger van structuur en is daarom ook moeilijker te bewerken. Dit is goed te snijden met de waterstraalmachine, terwijl de andere schuimen ook heel makkelijk geknipt en gestanst kunnen worden. In overleg met de klant bepalen we welk schuim het beste bij uw situatie past.

eva schuim
PE schuim